Afdrukken van deze pagina   Bestand BTW taks
Home Help

De nieuwe BTW codes kunnen altijd toegevoegd en aangepast worden volgens de nieuwe wetgeving.Product relaties/ BTW Codes/Devies/Parameters:

Gelieve van tevoren de ontbrekende BTW code te specifieren (de meest gebruikte) in de menu:
Extra->Parameters->Boekhouding->BTW verkoop en BTW aankoop.Vervolgens de BTW code te specifieren in de menu:
Beheer -> Deviezen, met behulp van de verrekijker, selectioneert u uw gewenste devies (deze die u het meeste gebruikt en die zich in de menu Gebruik -> Parameters ->General->Devies bevindt)


Met behulp van de verrekijkers selecioneert u de fiche die overeenstemt met uw devies, klik OK en codeer de aangepaste BTW codes aankoop en verkoop in de vakken: Beheer -> Deviezen -> BTW verkoop en BTW aankoop.

De BTW codes die tevoorschijn komen in het document tijdens het toevoegen van producten, zijn automatisch geselectioneert aan de hand van de devies die zich bevindt in de fiche van de klant of leverancier.Factuur voorbeeld BTW 21%: Uw bedrijf is Belgisch alsook uw klant (na te gaan-> uw devies in EURO)
(na te gaan-> uw devies in menu Extra->Parameters->Algemeen is EUR)
In Bestand->Klanten, in de fiche van uw klant, kiest u de devies EUR
(na te gaan-> in Bestand->Deviezen, in de fiche EUR heeft u de BTW code verkoop 21)
In Bestand->Documenten, terwijl u een product in een factuur encodeert is het de BTW code 21 die automatich wordt gekozen, die u altijd en op gelijk welk moment kan vervangen door een andere.

Factuur voorbeeld ECEE (land EEG gemeenschap) 0% BTW: uw bedrijf is belgisch en uw klant is Hollands en beschikt over een BTW nummer.
(na te gaan-> uw devies in menu Extra->Parameters->Algemeen is EUR)
In Bestand->Klanten, in de fiche van uw klant kiest u de devies EUE die overeenstemt in menu Bestand->Deviezen aan een EUE (EURO EEG gemeenschap).
(na te gaan-> Bestand-> devies in de fiche referentie=EUE geeft u de BTW code ECEE (0%) in en in het vak heeft u eventueel de tekst gespecifieerd die overeenstemd aan de toepassing van een wet-tekst die zich op uw factuur moet bevinden)
In Bestand->Documenten, terwijl u een product in een factuur encodeert is het de BTW code ECEE die automatich wordt gekozen, die u natuurlijk altijd en op gelijk welk moment kan vervangen door een andere. (in dit specifiek geval, de wet-tekst opgenomen in uw fiche BTW ECEE wordt automatisch op uw factuur opgenomen en ook afgeprint.)

Factuur voorbeeld EXPORT 0% BTW: uw bedrijf is belgisch en uw klant is Thai en betaald u in EURO.
(na te gaan-> uw devies in menu Extra->Parameters->Algemeen is EUR)
In Bestand->Klanten, in de fiche van uw klant kiest u de devies EUX die overeenstemt in menu Bestand->Deviezen aan een EUX (EURO Export).
(na te gaan-> Bestand-> devies in de fiche referentie=EUX geeft u de BTW code EXPORT (0%) in en in het vak heeft u eventueel de tekst gespecifieerd die overeenstemd aan de toepassing van een wet-tekst die zich op uw factuur moet bevinden)
In Bestand->Documenten, terwijl u een product in een factuur encodeert is het de BTW code EXP die automatich wordt gekozen, die u natuurlijk altijd en op gelijk welk moment kan vervangen door een andere. (in dit specifiek geval, de wet-tekst opgenomen in uw fiche BTW EXP wordt automatisch op uw factuur opgenomen en ook afgeprint.)

Factuur voorbeeld EXPORT 0% BTW: uw bedrijf is belgisch en uw klant is Amerikaan en betaald u in USD.
(na te gaan-> uw devies in menu Extra->Parameters->Algemeen is EUR)
In Bestand->Klanten, in de fiche van uw klant, kiest u de devies USD
(na te gaan-> in Bestand->Deviezen, in de fiche USD heeft u de BTW code EXP 0% (Export))
In Bestand->Documenten, terwijl u een product in een factuur encodeert is het de BTW code EXP 0% (Export) die automatich wordt gekozen, die u altijd en op gelijk welk moment kan vervangen door een andere.